Вчені довели що коти чудово розуміють своїх господарів але навмисно їх ігнорують

0
Вчені довели що коти чудово розуміють своїх господарів але навмисно їх ігнорують
Вчені провели експеримент на 16 домашніх кішках і виявили, що улюбленці розуміють голос та інтонації господаря. Науковці дійшли висновку, що коли тваринка не реагує - вона просто ігнорує вас.

Про це пише видання Science alert.

Вчені дізналися, що коти ведуть себе по-різному, коли знайомий їм голос господаря звертається до них та до інших людей. Почувши голос власника. піддослідні тваринки завмирали, били хвостами чи нагострювали вуха, але тільки у випадку, коли господар звертався безпосередньо до улюбленця зі знайомою йому інтонацією.

Коли господарі використовували свій "звичайний" голос, яким спілкуються у повсякденні з іншими людьми, коти не розуміли, що звертаються до них.

Вчені зазначили, що хоча кішки й відрізняли. коли звертаються до них, вони здебільшого ігнорували подібні звернення від незнайомців.

В ході експерименту вчені заключили, що домашні тваринки вміють відрізняти тільки голоси своїх господарів, у той час як коти. що живуть у громадських закладах, орієнтуються у багатьох людських голосах та навіть відрізняють клички інших тварин (наприклад, у котячих кафе).

Автори досліду зазначили, що це важливий крок для розуміння та більш детального вивчення того, як коти розуміють людську мову.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні