Стало відомо, які продукти рекордно подорожчають до кінця року

0
Стало відомо, які продукти рекордно подорожчають до кінця року
В Україні зростає рівень інфляції, а деякі категорії товарів у річному вимірі подорожчали удвічі, а то і навіть втричі. Тож експерти розповіли, чого чекати від цін на продукти пересічному населенню до кінця цього року, пише 24 канал.

На думку економічного експерта Олега Пендзина, до кінця року варто очікувати подорожчання хліба, круп, молочної та м’ясної продукції тощо. Разом з тим він зауважує, що картопля нині дешевша навіть, ніж була до війни, але десь починаючи з листопада – грудня й вона почне зростати у ціні.

Все буде дорожчати. Ми маємо у вересні інфляцію 24%. Національний банк та Міністерство економіки заявило, що до кінця року буде 30%. Продовольча корзинка буде десь під 38% росту.

Також експерт прогнозує зростання вартості яєць, хоча й в Мінагро запевняють, що продукт почне знижуватись у ціні й стабілізується. На думку Пендзина, до кінця року варто очікувати зростання ціни яєць до 10%. Однією з причин подорожчання яйця можуть стати приготування українців до новорічних свят.

«Чи буде яйце дорожчати? Думаю, що так. Воно буде дорожчати й ще обов'язково побачимо здорожчання яйця перед Новим Роком, коли буде ажіотажний попит, коли люди будуть готуватись до Нового Року. Війна не війна, а готуватись до нового Року будуть всі. Тому я думаю, відсотків на 7 – 8 ще яйце подорожчає, до 10% до кінця року. В реальності десяток буде десь 55 – 57 гривень, в середньому», – прогнозує він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні