Для українських пішоходів хочуть запровадити нові штрафи

1
Для українських пішоходів хочуть запровадити нові штрафи
Світловідбивні елементи на одязі є обов'язковими для пішоходів у темний час доби з 2020 року. Але оскільки покарання для порушників не передбачено, то часто громадяни ігнорують цю вимогу, пише Фокус.

В Україні пропонують карати пішоходів, які пересуваються вночі без світловідбиваючих елементів. Відповідний проект закону №8156 зареєстровано у Верховній Раді.

Законопроект вносить зміни до ч. 1 ст. 127 Кодексу України про адмінпорушення. За рух проїжджою частиною або узбіччям без світлоповертальних елементів на одязі в темну пору доби або в умовах обмеженої видимості пішоходам загрожує штраф у розмірі 51 гривень (трьох неоподатковуваних мінімумів).

У пояснювальній записці зазначено, що вимога до пішохода мати світловідбиваючі елементи вночі з'явилася ще 2020 року. Проте досі не передбачено відповідальності порушників, тож часто громадяни ігнорують цю вимогу. ДТП через малопомітність пішоходів – не рідкість.

На думку автора законопроекту, його ухвалення дозволить зменшити кількість ДТП у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості та підвищить рівень безпеки на дорогах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще "стоп-сигнал", габарити, та повороти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні