--> Чому 27 жовтня по Україні лунала масова повітряна тривога | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому 27 жовтня по Україні лунала масова повітряна тривога

0
Чому 27 жовтня по Україні лунала масова повітряна тривога
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, як працює режим оголошення тривог в Україні. Він розповів, що повітряна тривога вмикається у різних випадках, це робиться завжди, коли є загроза, пише НВ.

«Тривога може бути пов’язана з ракетною атакою, скажімо, з акваторії Чорного чи Азовського моря, або ж коли вилітають літаки стратегічної авіації ― бомбардувальники Ту-160 або Ту-195», — зазначив він.

Як приклад представник командування навів масштабну тривогу в Україні 27 жовтня, коли два бомбардувальники-носії ракет Х-101 або Х-555 вийшли на бойовий курс, звідки зазвичай завдають ударів саме цими ракетами.

«Відповідно, одразу надходить оперативна інформація про те, що є висока ймовірність запуску ракет, у такому разі вмикається повітряна тривога. Ці ракети мають велику дальність польоту, понад 5500 км, тому загрожують всій території України. Інша загроза, що була сьогодні, це зліт літаків МіГ-31К. Це літак, який є носієм гіперзвукової ракети Кинжал, яка теж могла бути застосована противником», — сказав Ігнат.

За його словами, іноді надходить інформація, що буде застосовано зенітні ракети по наземних цілях, наприклад С-300. І тоді також оголошується тривога.

«Так само і з реактивними системами залпового вогню: коли є інформація, що по якихось областях противник от-от застосує реактивну артилерію, також оголошується сигнал тривоги. Отже, повітряна тривога не завжди супроводжується завданням ударів і руйнуваннями», — зазначив він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні