Сьогодні вночі Україна переходить на зимовий час: що треба знати

0
Сьогодні вночі Україна переходить на зимовий час: що треба знати
30 жовтня о 4-ій годині за київським часом Україна перейде на зимовий час: стрілки годинників переведуть на одну годину назад, пише Радіо Свобода.

Зміна часу в Україні відбувається разом з усім Європейським союзом і більшістю країн Європи двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня повертається на «зимовий», тобто свій стандартний поясний час.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну від 1996 року.

19 березня 2021 року Верховна Рада не підтримала в другому читанні законопроєкт №4201, який передбачає скасування переходу на літній час. Після голосування тодішній спікер парламенту Дмитро Разумков запропонував направити документ на доопрацювання комітету з питань економічного розвитку з наступним поданням на повторне друге читання. За це висловилися 226 народних депутатів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні