В Україні знову може злетіти курс долара: чого чекати в листопаді

0
В Україні знову може злетіти курс долара: чого чекати в листопаді
Наразі курс американської валюти укріплюється, що викликає позитивні очікування в українців. Вважається, що в листопаді гривня може серйозно відвоювати свої позиції, тож на чорному ринку за долар даватимуть навіть менше 40 гривень, але є й причини для подальшого зростання курсу, пише Телеграф.

Про це розповів економічний експерт Олександр Охріменко. За його словами, є низка факторів, які можуть змінити ситуацію та призвести до зростання курсу долара або його різкішого падіння, наприклад, нижче 39 гривень. Це, у першу чергу, пов'язано з війною, тож впливати буде і психологія.

«Припустимо, надуспішний наступ ЗСУ та звільнення Херсона можуть вселити у людей впевненість і на цій хвилі курс долара може різко впасти. З іншого боку, якщо, припустимо, відбудеться скасування зернової угоди, на хвилі паніки курс долара може різко зрости. В обох випадках трапиться різка зміна, вона буде короткочасною і лише через людську психологію, але вона буде», — розповів Охріменко.

У понеділок, 31 жовтня, Національний банк України встановив офіційний курс американського долара на рівні 36,56 грн за долар. Придбати валюту США можна за 39,65 грн, продати — за 39,80 грн.

Курс євро встановлено на рівні 36,73 грн за одиницю. Купити європейську валюту можна за 38,80 грн, продати — за 39,10 грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні