--> Хто з чоловіків може виїхати за кордон під час війни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто з чоловіків може виїхати за кордон під час війни

0
Хто з чоловіків може виїхати за кордон під час війни
З початку повномасштабної війни в Україні чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть залишати межі країни. Є деякі категорії чоловіків, які є винятками, пише Телеграф.

Виїзд за кордон дозволено щодо осіб, виключених із військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби, виходячи з положень п. 2-6 Правил перетину кордону та абз. 16 ч. 1 ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Юрист онлайн-сервісу B2BConsult пояснила, які у чоловіка мають бути документи в такому разі, щоб він міг виїхати за кордон.

За її словами, якщо чоловіка за висновком ВЛК було визнано непридатним до військової служби за станом здоров’я на підставі пункту "а" статті 62 Розкладу хвороб, про що є відмітка у військовому квитку "непридатний до військової служби з винятком з військового обліку", він може виїхати за кордон.

Важливо зазначити, що для перетину кордону у чоловіка має бути зазначено у військовому квитку саме "виключено" з військового обліку, а не знято.

Список документів, які знадобляться для перетину кордону:

Паспорт;
Висновок/рішення ВЛК про непридатність;
Військовий квиток із позначкою "непридатний для військової служби, з виключенням з військового обліку".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні