--> Два напрямки, на які рф може перекинути війська після звільнення Херсона | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Два напрямки, на які рф може перекинути війська після звільнення Херсона

0
Два напрямки, на які рф може перекинути війська після звільнення Херсона
У ЗСУ припускають, що після виведених з Херсонського напрямку військових Росія може створити два потужних ударних угруповань: на Запорізькому та Сумському напрямах, пише Укрінформ.

Про це розповів перший заступник голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

За його словами, завдання окупаційних угруповань може полягати у завданні двох концентричних ударів з північного і південного напрямків. Кінцевою військовою метою операції може бути стратегічне оточення угруповання українських військових на лівому березі річки Дніпро.

«Північне угруповання, імовірно, може діяти за напрямком Суми - Полтава - Дніпро, південне – Запоріжжя - Дніпро. Завданням військ на існуючій на сході лінії зіткнення в цьому випадку буде лише сковування угруповання ЗС України і унеможливлення використання військових частин і з’єднань на інших загрозливих напрямках. Кінцевою ж військовою метою операції може бути омріяне стратегічне оточення угруповання ЗС України на лівому березі річки Дніпро. При цьому безспірним вирішальним політичним результатом для рф може стати примушення України до перемовин з позиції тиску, аналогічної умовам березня поточного року», - вважає Забродський.

Втім, український генерал заспокоїв, що цей задум рф не є для України новим чи несподіваним. За його словами, такий план, імовірно, розглядався командуванням армії рф як варіант розвитку ситуації ще навесні цього року, а його окремі елементи противник вже намагався реалізувати. Однак, наявність додаткових щойностворених угруповань та поточна конфігурація лінії зіткнення, за умови її незмінності, надає цьому замислу "друге життя".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні