На українській фермі виявили небезпечну хворобу

0
На українській фермі виявили небезпечну хворобу
Деякі небезпечні інфекції дають про себе знати під час війни. Про деякі ми вже забули. Наприклад, про сибірку. Небезпечну хворобу виявили на одному із фермерських господарств на Київщині, де тримали кіз, пише УНІАН.

Це бактеріальне захворювання небезпечне тим, що швидко передається від тварин до людей та може спричинити епідемію.

Шкірна форма сибірки найлегша та найрозповсюдженіша, летальність - до 50%. Важка – це коли людина "хапає" бактерію із зараженим молоком чи м’ясом. Вона "вбиває" 9 із 10. При легеневій формі летальність становить майже 100%.

Тож у Київській області, щоб локалізувати хворобу, у карантинну зону ще ввели три села поруч із фермерським господарством, де виявили бактерію.

Чому саме тут "прокинулася" хвороба, фахівці не знають. Сибірська виразка здатна жити у землі до 200 років - вона й у вогні не горить, й у воді не тоне.

Захоронення тварини, яку підозрюють у сибірці, заборонено. Її спалюють, а місце, де це робилося, обробляють хлорним вапном й позначають.

З 26 жовтня у селах на Київщині вже зняли карантин. Тут ніхто більше не захворів, але на місцевій мапі вже з’явилося місце поховання, де наступні 200 років краще не копати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні