КНДР запускає міжконтинентальні ракети в бік Японії

0
КНДР запускає міжконтинентальні ракети в бік Японії
Північна Корея вранці 3 листопада запустила кілька балістичних ракет, у зв'язку з цими пусками уряд Японії попросив жителів центральної частини країни за можливості перебувати в укриттях, повідомляє агенція Reuters.

За попередніми даними, КНДР випустила три ракети, одна з них – імовірно, великої дальності, повідомило південнокорейське агентство «Ренхап». Вона пролетіла близько 760 кілометрів і впала у Японське море. Джерело агентства у сфері оборони повідомило, що ракета, найімовірніше, вийшла з ладу після того, як відокремився її другий ступінь.

Це був сьомий запуск міжконтинентальної балістичної ракети КНДР у 2022 році.

На початку жовтня ракета, запущена КНДР, уперше за п'ять років пролетіла над територією Японії.

2 листопада Північна Корея запустила у бік Японського та Жовтого морів щонайменше 23 ракети та близько 100 артилерійських снарядів. Одна з них вперше з 1953 року перетнула фактичний морський кордон і впала біля узбережжя неподалік територіальних вод Південної Кореї.

Південнокорейський президент Юн Сок Йоль назвав це «територіальним вторгненням». Адміністрація США заявила про «безрозсудні» дії Північної Кореї.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні