--> Що чекає на Луцьк та лучан взимку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що чекає на Луцьк та лучан взимку

0
Що чекає на Луцьк та лучан взимку
Луцьк готується до всіх імовірних сценаріїв розвитку подій цієї зими, зазначив у своєму відеозверненні у четвер, 3 листопада міський голова Ігор Поліщук. Найбажанішим для ворога є той сценарій, коли сотні тисяч українців залишаться у холодну зиму без опалення та електропостачання. Саме тому перед комунальниками громади стоїть великий виклик, пише Конкурент.

За словами мера, на позачерговому засіданні виконкому Луцькради виділили кошти на оперативне придбання дизель-генераторів потужністю до 600 кіловат, щоб котельні ДКП «Луцьктепло» при відсутності електроенергії могли працювати. Якщо буде газ, але не буде електрики – за допомогою цих генераторів місто може запустити обладнання на котельнях, аби подавати тепло в домівки лучан.

Щодо води, то в міста є резервні джерела живлення. Тому якщо не буде електроенергії – вона в домівках лучан все рівно буде, запевняє мер. Проблеми з водою можуть бути у квартирах, які знаходяться вище 4 поверху.

«В такому випадку потрібно буде скористатися допомогою сусідів і попросити в них води для своїх потреб. Або ж в разі необхідності будемо здійснювати доставку води. У нас є автомобілі, щоб розвозити воду по мікрорайонах міста», – каже Ігор Поліщук.

У разі, якщо не буде ні електроенергії, ані газу, місто підготувало 63 пункти обігріву. У кожному пункті буде встановлено печі-буржуйки з поверхнею для приготування їжі. Тут також будуть дрова для буржуйок.

«Кожен пункт буде забезпечений дизель-генератором. Наше комунальне підприємство «Луцьксвітло» працює над їх встановлення, облаштуванням розеток та інших моментів, пов’язаних з електропостачанням. Для дизель-генераторів напрацьована схема постачання пального. Усі пункти обігріву будемо забезпечувати питною водою та базовим набором продуктів харчування. За необхідності тут буде здійснювати чергування медичний працівник з базовим набором медикаментів», – пояснив мер.

Також у місті буде організовано декілька точок доступу до інтернету за допомогою Starlink на випадок відсутності мобільного та іншого зв’язку. Такі ж точки доступу будуть у кожному старостинському окрузі.

Адреси пунктів обігріву та адреси точок доступу до інтернету за допомогою Starlink будуть оприлюднені згодом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні