Ритуал гарантує швидке повернення чоловіка додому: заборони на 4 листопада

0
Ритуал гарантує швидке повернення чоловіка додому: заборони на 4 листопада
Свято Казанської ікони Божої Матері відзначається двічі на рік - 4 листопада і 21 липня, пише УНІАН.

Згідно з повір'ями, в 1579 році велика частина Казані була знищена пожежею. Дочці одного з погорільців приснився образ Пресвятої Богородиці. Діва Марія веліла дістати з попелища ікону. У 1612 році держава була позбавлена від поляків, а в 1649 році цар Олексій Михайлович наказав зробити торжество пам'яті на честь здобуття Казанської ікони.

Прикмети 4 листопада
немає дощу в цей день - готуйся до біди;
сильні зливи 4 листопада - негода триватиме довго;
день ясний - скоро настане похолодання;
одружитися сьогодні - шлюб буде довгим і щасливим.

Що сьогодні не можна робити
Віруючі кажуть, що в цей день потрібно відмовитися від домашніх справ (прибирання, прання, приготування їжі). Не рекомендується що-небудь лагодити або рукодільничати. Також наші предки 4 листопада не відправлялися в дорогу - боялися не повернутися.

Що можна робити 4 листопада
У цей день можна грати весілля і молитися Діві Марії за здоров'я і благополуччя для своєї сім'ї. З давніх-давен існував обряд, який проводили дружини, що очікують своїх чоловіків з довгих поїздок. Жінки готували багато страв, потім йшли в храм і купували дві свічки, які запалювали біля ікони Богородиці. По дорозі з храму додому не можна було ні з ким розмовляти. Вважалося, що такий ритуал гарантує швидке повернення чоловіка додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні