Як користуватися роутером, навіть якщо немає світла

0
Як користуватися роутером, навіть якщо немає світла
Через обстріли росіянами енергетичних об’єктів України, у багатьох областях було введено тимчасові відключення світла, під час яких з’явилася ще одна проблема — разом із електрикою "відходить" та інтернет, пише Телеграф.

Рішення просте — мобільний інтернет, проте така мережа часто пропадає також, або просто не справляється з тим навантаженням, яке потрібне. Що ж робити?

Вихід із ситуації досить простий — можна запустити Wi-fi роутер за допомогою павербанку, тільки не того, що використовують для заряджання телефонів.

Однак перш ніж приступити до створення такого павербанку, потрібно переконатися, що він вам точно підійде. Річ у тім, що якщо ви користуєтеся таким оптоволоконним з’єднанням, коли квартири підключені по кручений парі, то, на на жаль, цей пристрій інтернет вам не поверне.

Якщо ж ваш провайдер надає послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас відключено електрику, тоді крок номер 2 — перевірте, чи ваш роутер розрахований на напругу в 12 вольтів. Моделі на 9 вольтів — не підійдуть (цю інформацію можна знайти на самому роутері).

Якщо у вас все підходить — можна приступати до роботи.

Як зробити павербанк для роутера в домашніх умовах
Щоб у домашніх умовах зробити такий пристрій, вам знадобляться: автомобільний акумулятор (підійде навіть старий), дроти, затискачі-крокодили та штекери для роутера.

Як робити: зніміть затискачі-крокодили з акумулятора, прикрутіть дроти та припаяйте штекери. Обов’язково перевірте полярність мультиметром, щоб не помилитися з "+" та "-". Після цього приєднайте пристрій до роутера і насолоджуйтесь доступом до Інтернету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні