Українці отримають доплату до пенсії: кого стосується

0
Українці отримають доплату до пенсії: кого стосується
Одна із категорій пенсіонерів може отримати суттєву доплату.

Певні категорії українців зможуть отримати нові доплати до пенсії. Про це повідомляє gsminfo.

На цьому етапі парламентський комітет розглядає новий законопроєкт №8032. Документ має назву «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною». З його змісту стає зрозумілим, що народні депутати пропонують підвищити пенсійні виплати для тих українців, які постраждали від репресій з релігійних чи політичних мотивів. Але йдеться лише про ті категорії громадян, яких при переслідуванні ув’язнили або відправили до психіатричних установ у примусовому порядку без підстав.

Статус таких категорій людей визначають на підставі раніше ухваленого закону «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та пам’ять борців за незалежність України у XX столітті».

Під такий статус підпадає чимала частина українських громадян.

Також найближчим часом можуть ухвалити законопроєкт про доплати українцям, які постраждали від дій солдатів армії окупантів. Але зараз у пріоритеті виплати внутрішньо переміщеним особам, а все інше вирішуватиметься після перемоги України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні