Стало відомо, від кого залежить путін

0
Стало відомо, від кого залежить путін
У Росії свій вплив не стільки для перемоги у війні проти України, а для просування особистих інтересів, посилює провоєнна фракція силовиків, пише ТСН.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), йдеться про очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та чеченського лідера Рамзана Кадирова.

За даними Інституту, наразі у РФ через невдачі в Україні склалася така ситуація, що очільник Кремля Володимир Путін залежить від цих двох очільників силових структур.

Більше того на фоні провалів російського Міноборони в Україні Пригожин в ЗМІ намагається розширити свою владну базу в Росії, орієнтовану на свою ПВК "Вагнер", одночасно підриваючи об'єднані російські сили та роль ЗС РФ. Він також користуючись провалами мобілізації та невдоволенням росіян її перебігом, постійно дискредитує регіональну владу та чиновників, посилюючи свою важливість.

"Фінансист групи "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив 6 листопада, що "Вагнер" відкриває в Курській і Бєлгородській областях навчальні та управлінські центри для народних ополченців, які будуть функціонувати поза межами Збройних сил Росії", - зазначили в ISW.

Там також додали що інший член партії силовиків, лідер Чечні Рамзан Кадиров, також намагається отримати бізнес-можливості на фоні російського вторгнення в Україну. З посиланням на "Український центр спротиву" в Інституті зазначали, що Кадиров і його польові командири нарощують бізнес-мережі на тимчасово окупованих територіях України.

Таким чином в ISW наголошують, що і Пригожин, і Кадиров залишаються незалежними фігурами в Росії через залежність Путіна від їхніх сил в Україні.

"Російські журналісти часто запитують Пригожина про його амбіції щодо Кремля, які, незважаючи на його неодноразові заперечення, показують, що він створив у суспільстві уявлення про те, що він може зайняти владну позицію. Подібні дискусії відхиляються від позиціонування Путіна, яке тривало десятиліття, як єдиного життєздатного лідера Росії", - вважають аналітики Інституту та додають, що Пригожин також, ймовірно, зберігає доступ до ключових чиновників Кремля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні