--> Стало відомо хто гвалтував у Львові маленьких дівчат | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо хто гвалтував у Львові маленьких дівчат

0
Стало відомо хто гвалтував у Львові маленьких дівчат
Чоловік представлявся віруючим християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації.

Житель Львова, якого затримали за підозрою у зґвалтуванні дівчаток — 46-річний Роман Московченко, — засновник і директор благодійної організації Фонд розвитку шкільної сфери Софія. Про це повідомляє львівська газета Ратуша з посиланням на джерела в адвокатському середовищі у четвер, 1 жовтня. Зазначено, що керівник офіційно незареєстрованого молодіжного товариства організовував оздоровчі й освітні табори для дітей, однак не мав на це офіційного дозволу. «Чоловік, представляючись віруючим християнської церкви, ходив по школах і залучав дітей до участі в очолюваній ним молодіжній організації, умів справити хороше враження і на батьків дітей. Він знаходив підхід до священиків і меценатів і таким чином не тільки збирав одяг, іграшки, солодощі для благодійних справ, а й використовував ці речі для своїх майбутніх жертв», — розповіла заступник начальника відділу Слідчого управління поліції Львівської області Мирослава Степанюк. Цікаво, що Роман Московченко не залякував дітей, а психологічно робив їх залежними від себе. Свої злочинні розваги збоченець записував у щоденник, деякі знімав на відео. За багато років в правоохоронні органи не звернулася жодна сім’я — діти мовчали. Але в грудні 2019 року одна з постраждалих, а на той момент їй виповнилося 23 роки, прийшла в поліцію заявити на кривдника. Вона переконала і кількох інших постраждалих дівчат написати заяви. Усього є п’ять постраждалих, 1994-1996 років народження, на момент скоєння злочину їм було 11-14 років. На цей момент розкрито 11 фактів розбещення і зґвалтування неповнолітніх. Стосовно деяких дівчат було по одному епізоду, стосовно деяких — по кілька. На час, коли зловмисникові оголошували підозру, він у приватному порядку знаходився на лікуванні у Львівській обласній психіатричній лікарні Заклад. Згодом йому було обрано запобіжний захід — утримання під вартою протягом 60 діб без права внесення застави. Раніше повідомлялося, чо жителя Львова підозрюють як мінімум в 11 зґвалтуваннях і розбещенні неповнолітніх. Перші випадки зґвалтування датуються 2005 роком. Чоловікові інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене статтями про розбещення неповнолітніх, зґвалтування особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її вільної згоди, статеві зносини з особою, яка не досягла 16 років (ч.1 і ч.2 ст.156, ч.4 ст.152, ч.1 ст.155 КК України). Підозрюваному загрожує 15 років в’язниці. Нагадаємо, у місті Шостка Сумської області чоловік намагався зґвалтувати 12-річну дівчинку і вбити її 7-місячну сестру.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні