Чи зможуть російські хакери знеструмити Україну

0
Чи зможуть російські хакери знеструмити Україну
Російські хакери атакують енергетичні об'єкти України.

Але завдяки підготовці та швидкому реагуванню повністю знеструмити державу ворог не може. Про це сказав начальник департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк в інтерв'ю LIGA.net, передає Gazeta.ua.

"Одночасна атака на всі обленерго може вимкнути світло по всій країні, щоб енергетики не змогли перекидати потужності між регіонами. Ворог прагне, щоб ми опинилися без світла, води, опалення, звʼязку, інтернету, засобів оплати. Але це вже абсолютно неможливо за такого рівня нашої підготовки та реагування", – пояснив він.

Кібератаки можуть вимкнути світло на 5-10 хв, або зупинити якісь сервіси на нетривалий час. Українські фахівці працюють, щоб цього не трапилося.

За добу РФ влаштовує понад 10 кібератак. Якби фахівці їх не відбивали, були б серйозні наслідки.

"За відсутності відповідного захисту, кібератаки набагато ефективніші та дешевші за ракетні обстріли. Ракети ж у більшості випадків збиваються або прилітають кудись не туди", – додав Вітюк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні