Якщо подивитися на сонце - можна осліпнути: що заборонено робити 10 листопада

0
Якщо подивитися на сонце - можна осліпнути: що заборонено робити 10 листопада
Анастасія Римлянка з трьох років жила в монастирі і виховувалася у ігумені Софії, яка для багатьох служила прикладом благочестивого життя. Дівчина була дуже красива, тому багато знатні чоловіки пропонували їй заміжжя. Анастасія твердо вирішила присвятити своє життя богу і відкидала будь-які пропозиції, пише УНІАН.

Прикмети 11 листопада
хмари рухаються низько - чекайте похолодання;
вночі з'явився іній - вдень снігу не буде;
скільки лелек в небі - стільки буде теплих днів;
на небосхилі вночі багато зірок - до гарних новин.

Що сьогодні не можна робити
Як і в будь-яке інше церковне свято, сьогодні не можна лаятися і пліткувати. Також наші предки вірили, що якщо 11 листопада подивитися на сонце, то можна осліпнути. Небажано сьогодні виходити з дому - великі шанси накликати біду.

Що можна робити 11 листопада
З давніх-давен наші предки молилися святим за здоров'я худоби - вважалося, що Анастасія і Авраамій захищають овець від хвороб. Люди читали молитви і за свою сім'ю, просили удачі і благополуччя. Також господині пекли пироги зі свіжого борошна і робили козячий сир, яким пригощали родичів і сусідів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні