Міноборони рф замовило додаткову партію новітніх надзвукових ракет

0
Міноборони рф замовило додаткову партію новітніх надзвукових ракет
Російське міноборони замовило у промисловості додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет «Циркон». Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на джерело, передає Главком.

Зазначається, що у додатковому контракті йдеться про кілька десятків ракет, термін його виконання – 2023 рік.

Проте агенство зазначає, що немає у розпорядженні офіційного підтвердження цієї інформації.



Циркон – перспективна протикорабельна гіперзвукова крилата ракета з гіперзвуковою повітряно-реактивною рушійною установкою. Призначена для ураження надводних кораблів противника, оснащених системами протиповітряної та протиракетної оборони.

Розробку ракети «Циркон» розпочато з 2011 року. Льотні випробування боєприпасу проводяться з 2015-го. У січні 2020 року відбулося перше випробування ракети «Циркон» пусками по мішені, розташованої на березі. Ракету запустили з фрегата «Адмирал Горшков». Вона вразила берегову мішень що була на відстані 500 км.

19 липня 2021 року з фрегату ВМФ Росії «Адмірал Горшков» виконано успішний пуск ракети «Циркон», ракета уразила наземну ціль яка знаходилася на узбережжі Баренцевого моря.

4 листопада 2022 було заявлено про створення наземної пускової для гіперзвукових ракет «Циркон». Нібито, пускова матиме дві ракети та встановлена на чотиривісному шасі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні