--> Стали відомі напрямки, на які будуть наступати ЗСУ у найближчий час | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стали відомі напрямки, на які будуть наступати ЗСУ у найближчий час

0
Стали відомі напрямки, на які будуть наступати ЗСУ у найближчий час
Після звільнення Херсону Збройні Сили України можуть продовжити наступ у напрямку Мелітополя в Запорізькій області та на Донбасі, пише Еспресо.

Американське видання зазначає, що наразі немає ознак того, що українські військові зупинять контрнаступ після звільнення Херсона.

NYT зазначає, що багато аналітиків і дипломатів припускали, що взимку у бойових діях може настати пауза, але після того, як росіяни втекли з Херсону, Україна не має бажання зупинятися, аби не дозволити війні зайти в глухий кут.

За даними джерел NYT серед військових, стає все більше ознак підготовки України до нового наступу. Зокрема, він може бути розгорнутий у Запорізькій області у напрямку окупованого Мелітополя.

"Наступні цілі України, швидше за все, будуть або в напрямку Мелітополя на Півдні, або на сході, продовжиться наступ, який вибив російські війська з Харківщини, щоб відбити місто Сватове в Луганській області, яке є центром бойових дій протягом останнього місяця", - пише NYT.

Про те, що логіка війни не дозволяє ЗСУ зупинятися американському видання заявив старший лейтенант, командир протитанкового підрозділу, що обороняє Бахмут на Донеччині Андрій Міхейченко.

"Логіка війни полягає в тому, щоб не зупинятися, а продовжувати рухатися вперед. Я думаю, що будуть контратаки на інших напрямках, щоб противник не встигав перекидати резерви та блокувати удари", - сказав Міхейченко.

Аналітики зазначають, що Україна остерігається робити паузу, оскільки впевнена, що Росія використовує її, щоб закріпитися на окупованих територіях. Інші експерти прогнозують, що повномасштабні бойові дії можуть вщухнути взимку та відновитися навесні.

Втім вони сходяться на думці, що наступний етап війни буде вкрай жорстоким.

"Війна не припиниться взимку. Але боротьба буде вестися в іншому темпі. І це дає політичним і військовим лідерам можливість спланувати рік, який, ймовірно, буде жорстоким і кривавим", - припустив генерал-майор австралійської армії у відставці Міка Раян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні