Чи можуть США та росія вирішити долю України без нас

0
Чи можуть США та росія вирішити долю України без нас
Президент США наголосив, що Вашингтон не збирається без Києва брати участь у переговорах про перемир'я.

Звільнення Херсона – значна перемога України на тлі її протистояння російській агресії. Сполучені Штати не вестимуть переговори з РФ без участі самої України. Про це заявив президент США Джозеф Байден під час прес-конференції на Балі у понеділок, 14 листопада.

Американський лідер відповів на запитання журналістів про те, чи є відступ РФ з Херсона переломним моментом у війні, а також чи готові США підтримувати Україну для реалізації заявленої Києвом мети – звільнення всієї території разом із Кримом.

"Це суттєва, істотна перемога для України. Я не можу зробити нічого іншого, крім як поаплодувати мужності, рішучості і спроможності українського народу й українських військових. Вони були воістину надзвичайними", – зазначив він.

За його словами, США "продовжать надавати можливості українському народу задля потрібної йому оборони".

"І ми не збираємося брати участь у жодних переговорах. Нічого про Україну без України. Це рішення, яке мають прийняти українці", – вважає Байден.

Президент США висловив думку, що у зимові місяці буде помітно "якесь уповільнення" на полі бою. Зокрема, через "неможливість так само легко пересуватися країною". Але РФ вже не зможе досягти своєї первинної мети.

"Я впевнений: Росія не зможе окупувати Україну так, як вони хотіли спочатку", – наголосив Байден.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні