Яке свято відзначають 15 листопада: дозволи та заборони на сьогодні

0
Яке свято відзначають 15 листопада: дозволи та заборони на сьогодні
Преподобний Маркіан жив поблизу міста Кіра і подвизався там в маленькій хатині. Незабаром про святого почули люди і стали приходити до нього за допомогою або порадою, пише УНІАН.

Маркіан влаштував невелику обитель і став навчати бажаючих бути ближче до Господа. Згідно з легендами, у Маркіана був дар чудотворення і, коли він ночами читав молитви, йому світив небесний вогонь.

Прикмети 15 листопада
пішов сніг в цей день - зима буде морозною і сніжною;
лелеки літають над дахом будинку - до теплих днів;
похмура погода і вогкість - незабаром стане тепло;
сильний дощ 15 листопада - зима буде дуже холодною.

Що сьогодні не можна робити
Наші предки вірили, що в цей день краще не вирушати в далекі поїздки, а залишатися вдома з сім'єю. Сваритися і ображатися теж не можна. Взагалі, 15 листопада - не найвдаліший день для зустрічей і спілкування з ким-небудь, краще від сторонніх людей триматися подалі. Так само точно небажано і віддавати борги.

Що можна робити 15 листопада
З давніх-давен з середини листопада слов'яни вже переставали працювати в полі. Це означало, що можна більше часу приділяти домашнім справам. 15 листопада - вдалий день, щоб зробити вдома генеральне прибирання, помити підлогу, випрати речі. Можна зайнятися рукоділлям.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні