Зеленський запропонував рф обмін всіх на всіх

0
Зеленський запропонував рф обмін всіх на всіх
Президент України Володимир Зеленський запропонував обмін полоненими з Росією у форматі "всіх на всіх".

Про це він заявив 15 листопада під час виступу за допомогою відеозв'язку на саміті "Великої двадцятки", який триває на Балі в Індонезії. Текст виступу опублікувала його пресслужба.

Він повідомив, що в російському полоні перебувають тисячі громадян України – як військових, так і цивільних.

"Їх піддають жорстоким тортурам – це масове знущання! Окрім того, ми поіменно знаємо майже 11 тис. дітей, які були силою депортовані в Росію. Їх розлучають із батьками, знаючи, що в них є родини. А окрім цих дітей, є десятки тисяч тих, хто був примусово вивезений і про яких ми знаємо лише опосередковано. Серед них є й діти, чиї батьки були вбиті російськими ударами, а тепер їх утримують у державі-вбивці. Додайте до цього ще сотні тисяч депортованих дорослих, і ви побачите, яку гуманітарну катастрофу спричинила російська війна. Додати ще політв'язнів – українських громадян, яких утримують у Росії та на тимчасово окупованій території, зокрема у Криму. Маємо звільнити всіх цих людей!" – заявив президент.

За словами Зеленського, обмін "всіх на всіх" – єдина реалістична модель звільнення українських полонених.

"Я дякую партнерам за їхні зусилля, які дали змогу звільнити багатьох українців та іноземних громадян, які були захоплені в російський полон. І нехай це ваше лідерство та щире серце інших лідерів, які присутні зараз, допоможуть звільнити й інших українців", – сказав він.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні