Замість штрафу відтепер арешт: в Україні посилили покарання для водіїв

0
Замість штрафу відтепер арешт: в Україні посилили покарання для водіїв
В Україні збільшують штрафи за керування автомобілем, який не пройшов техогляд своєчасно.

Такі зміни передбачені в Законі про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини (законопроєкт 4049 від Мін’юсту), який уже підписав президент Зеленський.

Тепер санкції статті 121 Кодексу про адмінправопорушення за повторне вчинення порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами протягом року стануть жорсткішими.

Позбавлятимуть водійських прав і виписуватимуть штраф від 850 до 1700 грн за:

повторне керування водієм транспортним засобом, що має несправності системи гальмового або рульового керування, тягово-зчіпного пристрою, зовнішніх світлових приладів (темної пори доби) чи інші технічні несправності, з якими відповідно до встановлених правил експлуатація його забороняється, або переобладнаний з порушенням відповідних правил, норм і стандартів;

повторне керування водієм транспортним засобом, який використовується для надання послуг з перевезення пасажирів, що має несправності, передбачені вище, або технічний стан і обладнання якого не відповідають вимогам стандартів, правил дорожнього руху і технічної експлуатації;

повторне керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов’язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов.

Відповідальність за ці порушення передбачає штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням водійських прав на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні