Яке свято відзначають в Україні 16 листопада: заборони та дозволи

0
Яке свято відзначають в Україні 16 листопада: заборони та дозволи
Преподобна Анна - дочка Всеволода Ярославовича і Анни. Дівчина виховувалася в благочестивій родині, їй з дитинства прищеплювали любов до Господа, пише УНІАН.

Анна відмовилася від заміжжя і світського життя, повністю присвятивши себе християнству. Бачачи прагнення дочки, батько побудував їй монастир, де вона була ігуменею. Постійно молилася, постилася і була смиренною. При монастирі заснували училище, де преподобна Анна навчала дівчат праведного життя.

Прикмети 16 листопада
сніг пішов сьогодні - зима буде морозною;
теплий дощ 16 листопада - до похолодання;
кролики бігають недалеко від будинку - до морозів;
скільки яскравих зірок на небі - стільки буде теплих днів у році.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з повір'ями, саме в цей день нечиста сила виходить на вулицю і спостерігає за життям людей. Ніякої особливої шкоди вона завдати не може, але наші предки все одно намагалися не виходити з дому без крайньої необхідності. Головна заборона сьогоднішнього дня - молоді дівчата і жінки не повинні виконувати будь-яку домашню роботу.

Що можна робити 16 листопада
Наші предки в цей день готували різні страви і напої із заморожених ягід. Можна було варити киселі і компоти, додавати заготовки в пироги або ліпити вареники.

16 листопада - сприятливий день для того, щоб відправитися до знахаря, якщо вам потрібна його допомога. Слов'яни відвідували ворожок і лікарів в цей день, щоб поліпшити своє здоров'я і отримати відповіді на важливі питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні