Яке церковне свято відзначають 17 листопада: дозволи та заборони

0
Яке церковне свято відзначають 17 листопада: дозволи та заборони
Никандр був висвячений апостолом Титом в єпископи, а Єрмей - в пресвітери, жили в місті Мирі. За часів гоніння на християн, які почав правитель Ліваній, Никандр і Єрмей потрапили під суд, пише УНІАН.

Їх змушували відректися від Христа, довго і страшно мучили. Святі не відмовилися від Господа, за що їх жорстоко побили і поховали живцем.

Прикмети 17 листопада
пішов сніг в цей день - зима буде морозною і сніжною;
скільки в небі птахів - стільки теплих днів чекати в наступному році;
дощ 17 листопада - погода зміниться;
північний вітер дме - до дощів, південний - до морозів.

Що сьогодні не можна робити
Церква в цей день категорично забороняє що-небудь давати в борг, в тому числі, гроші. Не можна виносити предмети з дому, інакше накличете біду. Як і в будь-яке інше церковне свято, 17 листопада не можна сваритися і ображатися. Весілля грати теж не варто, інакше молодята скоро розлучаться.

Що можна робити 17 листопада
Наші предки захищали свої житла зміїної шкурою або кінської підковою. Вважалося, що якщо принести таку річ в будинок, нещастя обійдуть сім'ю стороною. Краще в цей день взагалі не виходити з дому і стежити за своїми розмовами - 17 листопада нечиста сила особливо активна і може нашкодити людині навіть через слова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні