У Луцьку великі черги на шиномонтажах: водії не встигають перевзути авто

1
У Луцьку великі черги на шиномонтажах: водії не встигають перевзути авто
У Луцьку на шиномонтажах через раптове погіршення погодних умов утворилися черги: водії чекають, щоб замінити літню гуму на колесах на зимову. На кожному із шиномонтажів, де 17 листопада побувало Суспільне, в черзі було до десятка автівок.

Як розповів автослюсар одного з шиномонтажів Олександр Ігнатюк, роботу розписують на цілий день, водії стоять у "живій" черзі. Аби впоратися з ажіотажем, працюють понаднормово і без обідів.

"Записуємо вже при крайності, як вчора, коли зникло світло, вчорашніх людей вже мусимо сьогодні обслужити без черги... Чекають до останнього, до першого сніжка, так що в найближчий тиждень буде завал", – каже майстер.

Почали замінювати гуму на машинах від початку жовтня, але найбільше роботи саме впродовж останнього тижня, – розповів керівник станції шиномонтажу Вадим Литвішко.

"Так складається, бо люди не приїжджають завчасно перевзутися. Коли стане холодніше, вітер, сніг – приїжджають. Не щороку така ситуація", – говорить чоловік.

Робітник шиномонтажу Олександр розповів: намагаються працювати швидко, аби замінити гуму більшій кількості автівок.

"Як завжди: падає сніг, люди згадують, що треба перевзувати автомобіль. Якщо робочий день до сьомої, а в десятій якщо додому виїхав, то добре", – каже працівник.

Як зазначив водій Володимир Чубаров, на заміну гуми приїжджає, орієнтуючись на погоду й температуру на вулиці.

"Є певна температура для резини: літня йде до +5 градусів, далі треба міняти на зимову, бо вона вже не діє як резина. По погоді приїжджаю відразу. Вчора теж їздив, було все зайнято, а сьогодні заїжджаю, питаю, чи є місце, чи нема", – додав кермувальник.

Кермувальник позашляховика Віталій, щоб перевзути резину чекав своєї черги відучора.

"Сьогодні от перевзуваюся вже. Погода така, ніби не передавали морозів. Але теж були черги кілька днів назад, по всіх шиномонтажах в Луцьку були черги. Плюс – не на всіх шиномонтажах можна перевзувати великі колеса", – зазначив лучанин.

У правилах дорожнього руху не вказано, коли водії мають замінювати гуму на колесах з літньої на зимову, однак фахівці рекомендують це зробити від середини жовтня. Разом із тим водії самостійно несуть відповідальність за власну безпеку на дорозі, – говорить речниця патрульної поліції Волині Анна Цисюк.

"Водій має завчасно замінити покришки на зимові. Така заміна дасть водієві час звикнути до нових шин та не застане його зненацька мороз чи сніг. Водій несе відповідальність за недостатню висоту шин, встановлених на автомобілі, також за дефекти на шинах", – додала речниця патрульної поліції.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому всі тягнуть до останнього, що заважало перевзутись 2 тижні тому?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні