Росія запустила по Україні ракету з імітатором ядерної боєголовки

1
Росія запустила по Україні ракету з імітатором ядерної боєголовки
Війська РФ могли спеціально застосувати крилату ракету без бойової частини, щоб перевантажити українську ППО.

В одній із ракет, збитих 17 листопада над Києвом, був імітатор ядерної бойової частини. Це може свідчити, що запас крилатих ракет у Росії вичерпується до критичного показника. Про це повідомляє Defense Express.

Як пише військовий портал, посилаючись на власні джерела, це була крилата ракета типу Х-55, у якої взагалі не було бойової частини.

"Замість БЧ у цій ракеті було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини. Простіше кажучи - для цього удару росіяни взяли бодай одну Х-55 зі свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і натомість поставили порожню "болванку", і так і відстріляли по Україні", - йдеться у повідомленні.

Фахівці пояснюють, що зазвичай РФ застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 - це "неядерна" модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку з "класичною" вибухівкою.

"А ось саме Х-55 - це радянська ракета, яка насамперед розроблялася саме як носій ядерної зброї, під так звану "спецБЧ" (так на радянському та російському військовому жаргоні називається ядерна боєголовка)", - йдеться у повідомленні.

Експерти звертають увагу, що звичайна та ядерна боєголовка конструктивно відрізняються між собою.

"Саме тому, схоже, росіянам так і вийшло: вийняти "спецБЧ" з Х-55 вони змогли, а от зарядити туди звичайну боєголовку - конструктивної можливості не було. Тому й застосували для удару Х-55 з порожньою "болванкою", - вважають у Defense Express.

Експерти пояснюють, що росіяни могли вдатися до цього з кількох причин: щоб виконати черговий наказ "згори". Тому у хід у них пішла і Х-55 з імітатором ядерної БЧ. Але навіть такий варіант уже свідчить, що запас крилатих ракет в РФ вичерпується до критичної для Кремля позначки, раз у хід пішли ракети з "ядерного арсеналу".

Ще одне можливе пояснення - росіяни навмисне використали Х-55 з "порожнім" імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження нашої протиповітряної оборони.

"Такий варіант ще яскравіше свідчить, що ракетний запас РФ вичерпується. Тому що ще на початку війни росіяни для перевантаження нашої ППО використовували витратний матеріал - наприклад, радянські безпілотники Ту-243. А не дефіцитні ракети для доставки ядерної зброї", - підсумували у виданні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ні щоб туди *уйла запхати та запустити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні