--> Які марки авто найчастіше крадуть в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які марки авто найчастіше крадуть в Україні

0
Які марки авто найчастіше крадуть в Україні
Кількість автовикрадень, всупереч очікуванням, в Україні не зросла. В лідерах за цим показником, як і раніше, залишаються машини корейських марок – саме вони викрадаються найчастіше. Про це повідомляють експерти страхових компаній, зазначають у Autolist.

На даний момент зростання викрадень не спостерігається. Статистично є навіть невелике зниження — це пов’язано із суттєвим скороченням продажів нових автомобілів, а також існуючим контролем кордонів. При цьому переваги викрадачів останнім часом не змінилися. Так само, як і минулого року, у пріоритеті у них корейські бренди (їх викрадають здебільшого саме на запчастини), а також «японці», але меншою мірою.

Найчастіше в 2022 році викрадали автомобілі корейських марок Hyundai та Kia – на них припав майже кожен п’ятий (17,6%) подібний інцидент.

Серед моделей, за підрахунками страховиків, злочинців цікавили переважно кросовери Hyundai Tucson, Hyundai Santa Fe та Kia Sorento. На другому місці опинився Mitsubishi Outlander (8% викрадень).

Найменше викрадачів цього року цікавлять Toyota Camry та Toyota Land Cruiser – на них припало лише 4%. Також невелика частка викрадень припадає на Honda CR-V, Infiniti M35, Infiniti QX80, Mercedes Benz E 200, Lexus LX570 та деякі інші машини.

Примітно, що цього літа було зафіксовано сплеск викрадень білих автомобілів (61%), що змістило традиційно найпопулярніші у викрадачів чорні легковики (13%). Сірі, коричневі та інші кольори автомобілів рідше приваблюють кримінальні елементи.

У компанії Autolist зазначили, що деталі з машин, як і раніше, крадуть нечасто, і зростання звернень з таких випадків з минулого року не спостерігається. При цьому ті, хто все ж таки стає жертвою таких крадіжок, найчастіше позбавляються бічних дзеркал, фар (і те, й інше, в основному, з машин преміум-класу), підвішених знизу запасних коліс, коліс із самого автомобіля та каталізаторів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні