--> Стало відомо, скільки цивільних загинуло на війні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Стало відомо, скільки цивільних загинуло на війні

0
Стало відомо, скільки цивільних загинуло на війні
Наразі українські правоохоронці зафіксували понад 45 тис. воєнних злочинів.

Офіс Генпрокурора зафіксував з початку повномасштабної війни рф проти України загибель 8311 цивільних українців. Серед загиблих – 437 дітей. Ще понад 11 тисяч цивільних людей зазнали поранень. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін в етері телемарафону 19 листопада, передає Главком.

«Ми розуміємо, що реальна цифра набагато більша, до деяких окупованих територій ми ще не маємо доступу», – зазначив він.

За словами генпрокурора, наразі українські правоохоронці зафіксували понад 45 тис. воєнних злочинів і більш ніж 19 тис. злочинів проти основ національної безпеки.

Генпрокурор додав, що правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні воєнних злочинів 216 особам, зокрема 17 військовополоненим окупантам, а решті висунуті заочні підозри.

«Обвинувальні акти до суду, де завершене досудове розслідування, направили стосовно 60 осіб, вже 12 російських злочинців засуджено. Здебільшого засуджених ми маємо у своєму розпорядженні», – розповів Костін.

Серед злочинів, у яких підозрюються військовослужбовці РФ, – напади на населені пункти, жорстоке поводження з цивільними (73 підозрювані), умисні убивства цивільних (35 підозрюваних), сексуальне насильство (шість військових отримали підозру, з них один також підозрюється у вбивстві).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні