Помоліться Архістратигу Михайлу: яке свято відзначають 21 листопада

0
Помоліться Архістратигу Михайлу: яке свято відзначають 21 листопада
21 листопада церква відзначає свято Собор Архістратига Михаїла на честь всіх небесних ангелів, а також їх ватажка архангела Михаїла, пише УНІАН.

Це свято українці завжди відзначали з великим розмахом, оскільки з великою повагою ставилися до архістратига Михаїла. До того ж він вважається покровителем Києва.

Архістратиг Михаїл - це глава небесного війська. Саме він очолив ангелів під час битви з Сатаною. Спільними зусиллями ангели вигнали Сатану до пекла.

Прикмети 21 листопада
листя з дерев опадає лицьовою стороною до землі - зима буде теплою;
паморозь на деревах - до сніжної зими;
на ялинках і соснах немає шишок - морозів не буде;
ранковий туман - до відлиги.

Що сьогодні не можна робити
У цей день не рекомендується займатися фізичною працею, сваритися і ображатися, а також даремно витрачати гроші. За старих часів люди 21 листопада не ворожили і не проводили ніяких обрядів, заготівлю дров теж краще було залишити на потім. Сьогодні без особливої потреби власним автомобілем користуватися не варто.

Що можна робити 21 листопада
Сьогодні православні віруючі моляться Архістратигу Михайлу про одужання або захист від недобрих людей. Також можна попросити святого про фінансове благополуччя і допомоги в подоланні життєвих труднощів. Не зайвим буде і прочитати молитву для дому та сім'ї.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні