Що буде з курсом долара до кінця листопада

0
Що буде з курсом долара до кінця листопада
В останні півтора тижні листопада ситуація на валютному ринку не піднесе українцям нових сюрпризів. З великою ймовірністю курс залишиться стабільним, пише Телеграф.

Так, до кінця листопада курс долара в Україні залишиться в межах 41 грн/дол. А ось уже з наступного місяця валюта може почати дорожчати. Однак різких стрибків не очікується, зростання курсу долара буде плавним. Про це директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко розповів "Обозревателю".

"Досвід останніх тижнів схиляє до висновку, що до кінця листопада курс долара залишиться в межах 41 грн/дол. Однак існує ймовірність, що в першій половині грудня долар може дещо зрости, орієнтовно в межах 2-3%, до 41-42 грн/дол. дол. Ближче до нового року курс може збільшитися ще на 1-2% порівняно з листопадом, до 42-43 грн. Загалом порівняно з осіннім періодом із початком зими підвищення курсу може досягти 3-4%", – розповів Герман Марченко.

Також експерт розповів, що коливання курсу пов’язані із сезонним фактором. У грудні долар щороку дорожчає. Також не виключається передноворічний сплеск попиту на готівкову валюту, який пов’язаний із бюджетними виплатами.

Марченко наголосив, що у листопаді курс долара залежить від двох факторів: фактор війни (ситуація на фронті) та фактор попиту (надмірний попит на валюту провокує зростання курсу).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні