Яке церковне свято відзначають 22 листопада: дозволи та заборони на цей день

0
Яке церковне свято відзначають 22 листопада: дозволи та заборони на цей день
Мотрона була вихована в благочесті, потім вийшла заміж. Часто ходила в храм і молилася, за що чоловік бив її. Незабаром дівчина пішла від нього, обстригла волосся і поступила в чоловічий монастир. Через якийсь час таємниця її відкрилася, ігумен відправив її в жіночий монастир в Єрусалимі, пише УНІАН.

Прикмети 22 листопада
іній вкрив дерева - до морозів;
снігопад 22 листопада - негода затягнеться ще на місяць;
качки досі не полетіли - до потепління;
дощ сьогодні - наступного року буде хороший урожай пшениці.

Що сьогодні не можна робити
Православна церква суворо забороняє в цей день з ким-небудь лаятися або з'ясовувати стосунки. Якщо хочете взяти участь у благодійності, віддавайте тільки чистий і випрасуваний одяг.

Що можна робити 22 листопада
У цей день можна помолитися святій Матроні про благополуччя для всієї родини. Слов'яни 22 листопада перебирали зимовий одяг і дивилися, чи все у них готове до холодів. Відуни в старовину заговорювали траву "плакун-верба" - вірили, що рослина знаходить цілющі властивості і за допомогою неї можна стати ближче до природи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні