Росія пошкодила майже всі електростанції України - Укренерго

0
Росія пошкодила майже всі електростанції України - Укренерго
Російські військові злочинці атакували практично всі головні українські електростанції, наголосив Володимир Кудрицький.

Шоста масована ракетна атака Росії по українській енергосистемі 15 листопада стала причиною того, що нині не залишилося непошкоджених великих теплових і гідроелектростанцій. Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу у вівторок, 22 листопада.

"Близько 100 важких ракет було випущено, і цілями їх були саме об'єкти енергосистеми: здебільшого це підстанції Укренерго, а також українські електростанції. Було пошкоджено 15 об'єктів Укренерго цього дня... Після цієї атаки у нас практично не залишилося в Україні неушкоджених теплових і гідроелектростанцій. Тобто для того, щоб ви розуміли масштаб цих атак і з чим нам доводиться працювати: практично вся теплова і гідрогенерація, якщо ми говоримо про великі електростанції, зазнавала ракетних ударів", – зазначив він.

Представник компанії додав, що практично не залишилося непошкоджених вузлових підстанцій Укренерго.

"Тобто практично на кожну важливу підстанцію вже щось прилітало – на деякі підстанції по кілька разів: по три, по п'ять, і навіть вісім разів, є й такі об'єкти. Масштаб руйнувань колосальний", – зазначив Кудрицький.

За його словами, тепер потрібен час, щоб спочатку заструмити споживачів електроенергією, відновити енергомережу, а потім ще кілька днів на те, щоб графіки відключень перейшли у плановий режим.

Він зазначив, що минулого вівторка енергетики мали запас матеріалів, обладнання, тому відразу після відбою тривоги зайнялися відновленням і стабілізацією енергосистеми. У суботу вдалося повернутися до планових відключень. Але дефіцит електроенергії лишається, тому графіки відключень зберігаються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні