Що буде з українцями, які виїхали у рф під час війни

0
Що буде з українцями, які виїхали у рф під час війни
Державна прикордонна служба України запевняє, що жодних проблем під час повернення додому в людей, які змушені були через окупацію та бойові дії перетинати кордон з росією, не буде, пише Патріот Донбасу.

"Ми розуміємо, що багато українців перетнули кордон на тих ділянках, де, фактично, територія була окупована ворогом. Для цих громадян не виникне труднощів при поверненні додому, коли вони потраплять на українську ділянку кордону, де прикордонники контролюють ситуацію", – сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

Він порадив громадянам України, які опинилися за кордоном: за можливості оформляти собі посвідки на повернення в дипломатичних установах України за кордоном.

Андрій Демченко пояснив, що українцям для того, аби потрапити на українську ділянку кордону, потрібно пройти контроль суміжних країн. І мова не про Білорусь чи росію, а про європейські країни. Тому, аби не виникало труднощів за кордоном з документами, треба звернутися до дипустанов і зробити собі посвідку на повернення.

"Звісно, якщо громадяни України навіть не маючи цих посвідок, але маючи на руках якісь інші документи, прибудуть в українські пункти пропуску, то прикордонники забезпечать їм оформлення відповідно до чинного законодавства. Треба розуміти, якщо громадяни прибудуть без документів, то треба буде все ж провести ідентифікацію особи, на яку потрібен деякий час", – додав Демченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні