--> Жінка, яка порушить заборону 24 листопада - захворіє: дозволи та заборони на сьогодні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Жінка, яка порушить заборону 24 листопада - захворіє: дозволи та заборони на сьогодні

0
Жінка, яка порушить заборону 24 листопада - захворіє: дозволи та заборони на сьогодні
Великомученик Міна жив в III столітті, служив воїном при імператорах Діоклетіані і Максиміані, пише УНІАН.

Одного разу він залишив військову службу, пішов у пустелю, багато часу проводив у пості і молитві. Пізніше з'явився на язичницьке свято і звинуватив усіх присутніх у безчесті. Він сказав, що раніше теж був язичником, але прийшов, щоб відкрити очі людям на істинного Бога.

Прикмети 24 листопада
сонце світить, але не гріє - зима буде холодною;
ворони влаштували гніздо недалеко від будинку - чекай біди;
знайти калину в лісі 24 листопада - до удачі в майбутньому;
скільки лелек над головою паморочиться - стільки буде проблем.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з народними повір'ями, в цей день категорично заборонено фарбувати губи або мити голову - вважалося, що жінка, яка порушила заборону, незабаром захворіє. Не можна піднімати що-небудь з перехресть або доріг, не варто починати нові справи, якщо не закінчені старі. Легенди свідчать, що нечиста сила карає людей за порожні розмови в цей день, так що, стежте за тим, що говорите.

Що можна робити 24 листопада
Наші предки в цей день проводили невигадливий обряд - вибирали собі головку часнику, чистили її, а потім перераховували зубчики. Парна кількість - дівчина вийде заміж в наступному році, непарна - довго ще їй сидіти в дівках.

Другий ритуал ще простіший - потрібно було з'їсти на ніч що-небудь солоне і поставити на стіл склянку з водою. Лягаючи спати, вимовити: "Суджений-ряджений уві сні прийди, мені попити водиці принеси" - тоді присниться майбутній наречений.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні