--> Коли закінчаться екстрені відключення світла: назвали терміни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли закінчаться екстрені відключення світла: назвали терміни

0
Коли закінчаться екстрені відключення світла: назвали терміни
Аварійні відключення електроенергії в Україні зміняться плановими вже через 1-2 дні (тобто 26-27 листопада). Це станеться тоді, коли українські АЕС почнуть працювати із нормальною плановою потужністю.

Про це заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону. Енергетик зазначив, що найскладніший етап відновлення системи після атаки 23 листопада вже пройдено, пише Обозрєватєль.

"Усі області загоєні, енергосистема знову з'єднана з енергосистемою Євросоюзу. Усі три атомні станції, розташовані на неокупованій території, працюють. Через 1-2 дні вони вийдуть на свою нормальну планову потужність, і ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки" – заявив Кудрицький.

Аварійна ситуація в енергосистемі виникла через ракетну атаку Росії. Вперше за 40-річну історію української атомної енергетики було відключено всі енергоблоки АЕС.

Надвечір 24 листопада АЕС підключили до мережі. Наразі небезпеки немає, але дії РФ несуть реальну загрозу ядерної та радіаційної катастрофи, підкреслили в "Енергоатомі".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні