--> В Україні почав дорожчати бензин: чого чекати українцям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні почав дорожчати бензин: чого чекати українцям

0
В Україні почав дорожчати бензин: чого чекати українцям
Внаслідок масованого обстрілу критичної інфраструктури України російськими окупантами 23 листопада після якого у країні стався блекаут, відчутно зросли ціни на бензин, від якою працюють генератори, пише Апостроф.

Про це повідомив директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Так, на деяких АЗС ціни піднялися на 0,5-1 грн/л. Експерт наголосив, що навіть при грамотному використанні генератора, він споживає майже стільки палива, як і авто.

"Приблизні розрахунки свідчать, що навіть зростання парку генераторів на 100 тис. одиниць на місяць і навіть більше, ринок зможе забезпечити. Такі обсяги були протестовані в найважчі місяці влітку, тому здолаємо і зараз", – каже Куюн.

За його словами, підвищення цін на пальне було вимушеним і покликане "збити або переорієнтувати попит, адже запасів під такі продажі трейдери не тримають". Водночас він додав, що компанії уже почали замовляти додаткові постачання пального і у довгостроковій перспективі фактор "генераторного" попиту не повинен тиснути на ціни.

"Все буде залежати від зовнішньої кон'юнктури. Вона наразі є досить напруженою через очікування обмеження цін на російську нафту та ембарго на її імпорт, яке набуває чинності з 5 грудня", – пояснив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні