--> У Президента розповіли, що сталося з енергетикою після ударів рф | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Президента розповіли, що сталося з енергетикою після ударів рф

0
У Президента розповіли, що сталося з енергетикою після ударів рф
Михайло Подоляк заявив, що внаслідок атаки єдину енергетичну систему України було розірвано на частини, проте через добу її вдалося об'єднати назад, пише Фокус.

В Україні не було жодного блекауту після російських ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури 23 листопада. Внаслідок атаки єдина енергетична система була розірвана на частини. Про це розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу Freedom.

За його словами, протягом 24 годин українські енергетики об'єднали систему, відновили генерацію енергії та її розподіл.

"Це важка ситуація безумовно... Будемо щодня брати і робити роботу, ремонтувати. Не кричати про те, що все пропало, що треба думати про евакуацію, тікати кудись. Ні, просто братимемо і ремонтуватимемо", — заявив Подоляк.

Радник ОП додав, що після ударів Росії впала вся українська енергосистема, особливо генерація. Атомні електростанції вийшли в аварійний режим і заблокували скидання напрацьованої електрики, внаслідок чого виник дефіцит у системі.

Проте за добу вдалося перезапустити систему і все почало відновлюватися — подавання води, опалення, електрики. Подоляк зазначив, що такі ситуації можуть повторюватися, але українська влада зрозуміла, що Україна зможе з цим справлятися.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні