--> Мороз - це зле божество Зюзя: що заборонено робити українцям 26 листопада | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мороз - це зле божество Зюзя: що заборонено робити українцям 26 листопада

0
Мороз - це зле божество Зюзя: що заборонено робити українцям 26 листопада
Іоанн Златоуст народився в 344-345 році в Сирії, походив зі знатної і багатої сім'ї. Рано позбувся батька, виховувався матір'ю, пише УНІАН.

Подорослішавши, став адвокатом і швидко здобув славу завдяки своєму красномовству. Потім залишив службу, в 25 років хрестився і через три роки був визначений читцем Антіохійської церкви. Ще через 4 роки став ченцем, пішов у пустелю і вів суворе відлюдницьке життя. У 379 році був зведений в сан архієпископа.

Прикмети 26 листопада
вдень снігопад - до вечора буде мороз;
опади 26 листопада - наступний рік буде врожайним;
ваше ім'я починається на букву "І" - сьогодні чекайте удачі;
сильний вітер вдень, який до вечора затихає - скоро зіпсується погода.

Що сьогодні не можна робити
У цей день православна церква забороняє багато працювати і перепрацьовуватися. Так само, як і в будь-яке інше церковне свято, не рекомендується лаятися і ображатися. Краще не давати грошей в борг - буде конфлікт з тією людиною.

Що можна робити 26 листопада
Наші предки в цей день водили своїх дітей до знахарів, щоб вилікувати хвороби. Крім того, слов'яни вірили, що мороз - це зле божество Зюзя, яке перетворює в брилу кожного, хто торкається до його посоху. Пращури молилися Зюзі про те, щоб він не морозив землю і не ображав людей. Православні віруючі 26 листопада читали молитви Іоанну Златоусту, бажаючи отримати захист від шахраїв і брехунів.

Крім того, 26 листопада починалася пельменна пора. Господині ліпили пельмені з різними начинками, запрошували друзів і сусідів, щоб разом покуштувати частування. Решту пельменів зсипали в мішки і зберігали на вулиці, так як за старих часів 26 листопада вже були сильні морози.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні