--> Хто скеровує ракети рф для ударів по Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто скеровує ракети рф для ударів по Україні

0
Хто скеровує ракети рф для ударів по Україні
Російські ракети, які руйнують українські міста та вбивають українців, не досягають цілей без чітких координат, які визначають навігаційні системи. Для скеровування ракет Росія використовує власну розробку ГЛОНАСС, яка є аналогом GPS. Її робота залежить від мікрочипів, які виробляють іноземні компанії.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, пише ТСН.

ГЛОНАСС було створено ще в радянські часи - 1982 року. Ця навігаційна система має подвійне призначення, але тепер саме її використовують російські військові для наведення ракет на українські міста.

“В російській навігаційній системі є слабке місце – ГЛОНАСС залежить від мікрочипів, які виробляють іноземні компанії. У російських ракетах та дронах встановлені мікрочипи іноземного виробництва з підтримкою ГЛОНАСС – зазвичай, це цивільні чипи, але росіяни використовують їх для військових цілей. Чипи приймають та обробляють координати від ГЛОНАСС, а ракети за допомогою цієї інформації орієнтуються у просторі та цілять в українську цивільну та енергетичну інфраструктуру”, - зауважили українські розвідники.

Чіпи застосовуються щонайменше в таких видах зброї, як безпілотники “Орлан-10” та Shahed-136, РСЗВ “Торнадо-С” та “Смерч”, ракети “Іскандер”, “Калібр” та “Кинджал”, а також авіаційні та крилаті ракети X-101, X-555, Х-38, Х-59МК, Х-31.

Які компанії виготовляють чипи
ГУР Міноборони опублікувало перелік іноземних компаній, які досі продовжують випускати мікрочипи з підтримкою ГЛОНАСС:

Linx Technologies (США);
Broadcom (США);
Qualcomm (США);
Telit (США);
Maxim Integrated (США);
TRIMBLE (США);
Cavli Wireless (США);
u-blox AG (Швейцарія);
STMicroelectronics (Швейцарія);
Sierra Wireless (Канада);
NovAtel (Канада);
Septentrio (Бельгія);
Antenova (Британія).
В ГУР Міноборони наголосили, що Росія продовжує закупляти мікрочипи з підтримкою ГЛОНАСС завдяки численним підставним компаніям та дистриб’юторам.

“Без чипів з підтримкою ГЛОНАСС іноземного виробництва росіянам доведеться з нуля будувати власну мікроелектроніку. Експортний контроль та контроль з боку виробників у такому випадку не подіє, адже Росія постійно вигадує нові шляхи обходу санкцій та закупівлі технологій”, - наголосили в українській військовій розвідці.

ГУР Мінобоорони закликає іноземні компанії припинити виробляти чипи з підтримкою ГЛОНАСС та забрати функцію підтримки цієї навігаційної системи з усіх своїх пристроїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні