--> До чого мають готуватися українці у найближчий час | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До чого мають готуватися українці у найближчий час

0
До чого мають готуватися українці у найближчий час
Колишній міністр з питань ЖКГ, а нині – перший заступник комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко розповів про головні причини затяжного блекауту, пише ТСН.

Ця ситуація, яка відбулась – це дійсно блекаут. Зараз навіть фахівці не до кінця розуміють, що відбулось з системою. Є різні версії, - каже Олексій Кучеренко.

"Наскільки мені відомо, мають попрацювати науковці та професійні енергетики, щоб зрозуміти. На мій погляд, самі пошкодження – вони не мали б спричинити таких наслідків, які відбулись. Відбулись певні процеси. Зараз на практиці відпрацьовують, як виходити з такої ситуації. Переконаний, що ворогу не вдасться повністю зруйнувати систему, але з кожним ударом вона буде ставати слабкішою" - додає експерт.

Кучеренко підкреслює, що зараз одна з головних задач – не допустити роздратування серед населення. "Населення треба готувати до різних побутових сценаріїв. Людям треба пояснити, що конкретно треба робити, коли два дні немає світла та води. Ніхто до цього не готувався. Головна небезпека – це роздратування", - каже парламентар

На питання про те, в чому саме проблема, Кучеренко відповів так:

"По-перше, не зовсім зрозуміло, що відбулось на АЕС. Чому вони вийшли в режим холодного стану? Там спрацювала автоматика. Вона в першу чергу забезпечує ядерну безпеку. Тобто вимикає при найменшій загрозі. Ми не можемо цим нехтувати, але після такого процесу процес вводу АЕС дуже затягнутий, непростий".

За словами Кучеренка, країна не в змозі повноцінно працювати завдяки лише генераторам.

"Генератори не замінять єдину енергосистему. Точково – так, це допоможе розв'язувати проблему. Наприклад, в приватному будинку. А системи водопостачання та теплопостачання працювати на генераторах не зможуть. Це те, що першочергово повинно бути підключено до електромережі", - резюмує він
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні