--> Окупанти обстрілюють Україну болванками від ядерних ракет? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Окупанти обстрілюють Україну болванками від ядерних ракет?

0
Окупанти обстрілюють Україну болванками від ядерних ракет?
Росія, ймовірно, знімає ядерні боєголовки зі старих ядерних крилатих ракет і веде вогонь по Україні холостими "болванками". Удари завдаються для відволікання систем протиповітряної оборони.

Зображення з відкритих джерел свідчать про використання росіянами ракет AS-15 KENT, повідомило 26 листопада Міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передає Gazeta.ua.

"На знімках видно уламки явно збитої крилатої ракети повітряного базування, розробленої у 1980-х роках виключно як ядерна система доставки. Боєголовка, ймовірно, була замінена баластом", – сказано в повідомленні.

Хоча така інертна система, як і раніше, завдаватиме певної шкоди за рахунок кінетичної енергії ракети і будь-якого невитраченого палива, малоймовірно, що вона забезпечить надійний вплив на цілі.

"РФ майже напевно сподівається, що такі ракети стануть хибними цілями для відволікання українських систем ППО. Якими б не були наміри Росії, ця імпровізація наголошує на рівні виснаження російських запасів ракет великої дальності", – додали у британській розвідці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні