--> В Україні запалили першу новорічну ялинку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні запалили першу новорічну ялинку

0
В Україні запалили першу новорічну ялинку
У Тростянці на Сумщині вже встановили новорічну ялинку як символ незламності. На початку повномасштабної війни місто впродовж місяця перебувало під російською окупацією.

Про це повідомив мер Тростянця Юрій Бова.

За його словами, встановлення новорічної ялинки було необхідним і важливим для містян, оскільки це знак незламності й відновлення.

"Саме за це сьогодні воюють наші хлопці, щоб діти на деокупованих територях відчули радість Новорічних свят. Вони (мешканці Тростянця - ред.) місяць просиділи в підвалах, недоїдали і бачили всі жахіття війни і російської окупації. Саме ця ялинка - знак нашої незламності! І Тростянця, і України! Ви б бачили ці маленькі оченята, які день спостерігали, як її прикрашають. І це знак нашого відновлення: Тростянця і України! Так, ми це так тут відчуваємо і робимо все, щоб всі пошвидше оговталися від пережитого і відновили довоєнне життя!" - написав Бова.

Новорічна ялинка сяятиме вогниками з 16:00 до 19:00 за наявності електроенергії. До того ж діодні гірлянди, якими прикрашена ялинка, споживають лише 0,6 кВт за вечір, тобто це коштуватиме Тростянцю 113 гривень на місяць. Щодо витрат на саму новорічну красуню, то, за словами мера, вони становлять нуль гривень, оскільки збереглося все торішнє.

Як відомо, Тростянець визволили 26 березня 93 бригада "Холодний Яр", тероборонці й місцеві партизани. За період ворожої окупації у місті руйнувань зазнали 829 будівель, серед яких повністю знищено 89, а сильно пошкоджено 45. Варто зауважити, що 80% з пошкоджених будівель були житловими або присадибними.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні