--> Україна підпише низку декларацій про вступ до НАТО вже до кінця року | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна підпише низку декларацій про вступ до НАТО вже до кінця року

0
Україна підпише низку декларацій про вступ до НАТО вже до кінця року
Україна до кінця року підпише декларації щодо вступу України до НАТО з кількома державами Альянсу.

Про це розповів дипрадник президента з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, заступник глави ОПУ Ігор Жовква, повідомляє "Європейська правда".

"До кінця року плануємо підписання ще декількох аналогічних декларацій з лідерами держав НАТО", - зауважив Жовква.

Дипрадник окремо наголосив, що Бельгія стала другою країною, яка підписала з Україною спільну декларацію і задекларувала готовність надавати практичну підтримку для досягненя Україною прогресу у запровадженні стандартів ЄС і НАТО та інтеграції України до цих міжнародних організацій. Першою країною стала Чехія.

"Це є дуже важливим міжнародним політичним сигналом у контексті досягнення прогресу України на євроінтеграційному напрямі, адже наша країна успішно просувається в імплементації семи рекомендацій Європейської комісії, необхідних для вступу до ЄС. А стандарти НАТО та взаємосумісність ми успішно опановуємо на полі бою. Голос Бельгії відіграє одну з провідних ролей у європейській спільноті і ми дуже вдячні бельгійським партнерам за цю підтримку", - зауважив Жовква.

Спільною декларацією Бельгія також підтримала подальше виділення Європейським Союзом військової допомоги Україні й просування довгострокових програм підтримки України у безпековій сфері.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні