--> Україна спланувала операцію зі звільнення Криму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна спланувала операцію зі звільнення Криму

0
Україна спланувала операцію зі звільнення Криму
Заступник голови оборонного комітету у Верховній Раді Михайло Забродський розповів, що військове командування розробило тактику, "яка може спрацювати", а Україна не має наміру вступати в "безглузду лобову атаку".

Україна готувала операцію щодо повернення окупованого Росією Криму на 2023 рік. Про це сказав заступник голови комітету Верховної ради з питань нацбезпеки та оборони Михайло Забродський в інтерв'ю The Economist.

Він зазначив, що деокупація півострова можлива і додав, що не відомо, коли саме процес повернення Криму розпочнеться. За його словами, попереду багато битв, які потрібно виграти.

"Але історія показує, що окупаційним силам завжди важко утримати Крим", — сказав нардеп.

Забродський переконує, що військове командування розробило тактику, яка може спрацювати. За його словами, Україна не має наміру вступати у "безглузду лобову атаку" на півострові.

"Є й інші цікаві можливості загальновійськового маневру із застосуванням сухопутних військ, морських десантів та атак з повітря. Домінуванню Росії на морі та в повітрі можна було перешкодити за допомогою асиметричних хитрощів", — заявив генерал-лейтенант.

Однак, за інформацією журналістів, Україна, ймовірно, спочатку зосередиться на звільненні інших територій. Українські війська мають намір розірвати сухопутний "міст", який з'єднує Росію та Крим.

Це розуміють і російські військові командири, які розробили та укомплектували оборонні лінії на цьому напрямі. Джерело видання у військовій розвідці впевнене, що структурні переваги України — здатність проводити високомобільні атаки та розривати лінії постачання, здобудуть верх.

"Ми на кожному етапі демонстрували правильність нашої тактики та зосередженість на логістиці. Ми продемонструємо це знову", — розповів він журналістам.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні