--> Що буде з курсом долара у 2023 році | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що буде з курсом долара у 2023 році

0
Що буде з курсом долара у 2023 році
Експерти пророкували укріплення гривні, проте більшість у цих прогнозах не врахувала того, що росія може почати масовані обстріли критичної інфраструктури, а це має досить велике значення для економіки, пише Телеграф.

В Україні курс валют у наступному, 2023 році, буде залежати не лише від економічної складової країни, а й від того, як розвиватимуться події на фронті, а також від масованих обстрілів критичної інфраструктури з боку російського ворога.

Зокрема, на думку аудитора та керуючого партнера Crowe Артема Ковбеля, раніше, під час аналізу майбутніх прогнозів щодо ситуації з курсом, експерти не враховували ймовірність того, що росія почне безжально гатити по українських об'єктах критичної інфраструктури і це в подальшому матиме свої негативні наслідки.

"З огляду на зростання світової інфляції США постійно підвищує облікову ставку. Якщо у березні ставка дорівнювала майже нулю, то наприкінці листопада її діапазон становив 3,5-4%. Це призводить до зміцнення долара та, відповідно, до девальвації інших валют", — пояснив Ковбель.

Ситуація на чорному ринку, якщо порівнювати її з минулоденною, більш менш стабільна: долар й надалі продовжує неспішно, проте впевнено дешевшати.

Так, у п'ятницю, 2 грудня, в українських обмінниках ціна на купівлю складає 40,05 гривень, водночас продаж коштуватиме 40,17 гривні.

Що стосується європейської валюти, то її ціна становить 41,25 гривні — купівля, продаж — 41,55 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні