--> Байден назвав умову за якої сяде за стіл переговорів із путіним | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Байден назвав умову за якої сяде за стіл переговорів із путіним

0
Байден назвав умову за якої сяде за стіл переговорів із путіним
Переговорний процес може бути відновлений, якщо глава Кремля шукатиме способу завершення повномасштабної війни в Україні.

Президент США Джо Байден готовий до проведення переговорів із російським лідером Володимиром Путіним, але за однієї умови. Про це глава Білого дому повідомив під час спільної пресконференції із французьким президентом Емманюелем Макроном.

Зокрема, пряму промову Джо Байдена щодо можливих переговорів із главою Кремля Володимиром Путіним процитував журналіст адміністрації Ілай Стоколс.

За словами американського лідера, поновлення переговорного процесу може статися за умови, якщо Кремль шукатиме спосіб завершення повномасштабної війни в Україні.

"Я готовий поговорити з паном Путіним, якщо, справді, у нього є зацікавленість — якщо він шукає спосіб закінчити війну. Поки він цього не зробив. Думка про те, що Путін колись зможе перемогти Україну, просто неймовірна. Він просто прорахувався у всіх пунктах. Питання в тому, як йому вибратися із ситуації, в яку він потрапив?" — продовжив Байден під час пресконференції.

Глава Білого дому також наголосив, що можливі переговори з Володимиром Путіним відбуватимуться лише за згодою союзників Вашингтона щодо Північноатлантичного Альянсу.

У спільній заяві президентів США та Франції сказано, що Вашингтон та Париж засуджують незаконну агресивну війну Росії проти України, а також називають воєнними злочинами навмисні атаки по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури. Під час пресконференції Байден та Макрон запевнили, що союзники продовжать надавати Києву військову, економічну та гуманітарну допомогу.

Декількома годинами раніше можливе проведення переговорів з Росією коментували в Офісі президента. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, росЗМІ визнали поразку своїх військ на передовій та почали закликати до відновлення переговорного процесу із припиненням вогню.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні