Росія планувала захопити Україну за 10 днів: чому не вдалося

0
Росія планувала захопити Україну за 10 днів: чому не вдалося
Росія хотіла захопити Україну за 10 днів, але цей план провалився через надмірну секретність, унаслідок якої більшість підрозділів окупантів не знали, що їм робити.

Про це свідчать результати дослідження британського Королівського інституту об’єднаних сил (RUSI), пише Еспресо.

Авторами доповіді є військові експерти Джек Уотлінг та Нік Рейнолдс, колишній радник міністра оборони України, член-кореспондент RUSI Олександр Данилюк та екскомандувач Десантно-штурмових військ України Михайло Забродський.

На думку експертів, Росія мала намір захопити Україну протягом 10 днів, а потім здійснити анексію до серпня 2022 року. Військове командуваннч країни-агресорки сподівалося, що швидкість атаки і кампанія дезінформації можуть забезпечити швидке захоплення столиці України. Крім того, під Києвом росіяни досягли переваги у співвідношенні сил - 12:1.

Однак російські війська виявилися непідготовленими на тактичному рівні до ефективного виконання свого плану. Про намір наступати на українську столицю не знали більшість російських підрозділів, які отримали накази про наступ не раніше, ніж за 24 години до вторгнення.

Росіянам не вистачало боєприпасів, пального, продовольства і чіткого розуміння, що робити.

Таким чином, за рахунок збереження секретності збройні сили РФ отримали перевагу раптовості на оперативному рівні, але на тактичному рівні ЗСУ краще розуміли, що їм робити, бо готувалися відбивати наступ російської армії вісім років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні