Українцям доведеться заново підтверджувати водійські посвідчення

0
Українцям доведеться заново підтверджувати водійські посвідчення
В Україні перевипустять усі посвідчення водія.

Як передає MMR, про це повідомила Юлія Клименко, яка є заступником голови парламентського комітету з питань транспорту та інфраструктури.

З її слів, українцям після ухвалення парламентом відповідного законопроекту потрібно буде кожні 10 або кожні 15 років підтверджувати своє посвідчення водія, а водіям комерційних організацій – кожні 5 років.

Йдеться про законопроект №8082, який зареєстрували у Верховній Раді 28 вересня 2022 року. Документом пропонується встановити термін дії посвідчення водія від 5 до 10 років, залежно від категорії транспортного засобу. Крім того, цей проект закону визначає основні умови для доступу до управління ТЗ (наприклад, умови для успішного складання теоретичного та практичного іспитів).

Такі нововведення необхідні для виконання угоди про асоціацію України з Європейського Союзу щодо безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, обміняти українське посвідчення водія відтепер можна в Кракові.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні